(Y)OUR EYES ONLY

SPEELLIJST:

Tryout:

6 mei                                                 19:30  CCGL, Amsterdam

Première: 

6 Juni 2018                                     19:30  Raadzaal, Amsterdam Zuidoost

 

7 & 8 Juni 2018                             19:30  Raadzaal, Amsterdam Zuidoost

7, 8 & 9 September 2018       20:30   Fringe Festival, OBA Amsterdam

13 September 2018                   13:30    ZO! ondernemerstafel, Hoekenrode

19 November 2018                     18:30   OBA, Amsterdam Zuidoost (Besloten)

24 November 2018                     17:00    Voetjes Van de Vloer

12 December 2018                      16:20    Swazoom, De Dreef (Besloten)

IMMERSIVE  URBAN DANS THEATER DOOR DE DANSENDE MANNEN VAN DE BIJLMER.

(Y) OUR EYES ONLY is een immersive urban danstheater voorstelling die centraal staat voor Amsterdam Zuidoost. De dansers zijn opgegroeid en wonen in Zuidoost Zuidoost omvat bijzondere verhalen over het opgroeien als donkere man in Nederland, de struggle om je doel te behalen, voelt voor velen toch een onmogelijke opgave vanwege diverse factoren.

Bezoekers zijn onderdeel in de voorstelling. Alle standaard vooroordelen over het theater worden bij binnenkomst verbroken. Je wordt geforceerd als kijker om zelf op het podium te staan, wordt geconfronteerd met je eigen denk- en kijkwijze over jezelf en de maatschappij en wordt geïnspireerd hoe je deze wijze kan veranderen naar een positiever zelfbeeld en je eigen doelen en dromen kan navolgen. Hierdoor zal elke voorstelling een unieke belevenis op zich zijn.

De voorstelling vertelt de realiteit van een groep individuele mannen, met eigen dromen, doelen, competenties en talenten die zich proberen te profileren binnen de gestructureerde maatschappij, waarin vooroordelen en ongelijkheid helaas nog steeds tot de hedendaagse maatschappelijke problemen horen.Door de vertekende beelden in de media en door de maatschappij maakt het deze jonge mannen extra moeilijk om een gelijkwaardig leven te leven. Het continu blijven bewijzen tegenover de anderen, de vaak onbekende cultuur en zijn uitingen in kleding en onbekende tradities. Tijdens hun opvoeding en schoolperiode wordt er van alles aangeleerd, maar de realiteit laat vaak een totaal andere kant van het leven zien. Zelf moeten zij op zoek gaan naar hun eigen waarheden, hun juiste doelen om hun dromen te bereiken en proberen alle blokkades te overkomen. Behalen zij hun dromen en doel, of zijn zij overgeleverd aan wat de maatschappij van hun verwacht?

TICKETS:

 

CAST:

 

  • JEFFREY FLU
  • RIQUEL GILLIAD
  • ETIENNE GROENEVELD
  • MERCI MADURO
  • JURVINIO WIJNSTIJN

CHOREOGRAFIE & REGIE:

GREGORY “SHAGGY” ALBERTZOON

MUZIEK:

DIVAN GATTAMORTA

PRODUCTIE & REPETITOR:

IRIS LASRY

LICHT & GELUID:

FLEXXES (http://flexxes.nl)