LITEFEET IN NEDERLAND

De huidige trend en dance culture binnen hip jhop kreeg die in begin jaren 2000 zijn eerste vormen, maar pas echt populariteit en erkenning van 2012 verwierf. Vanuit de hoofdstad van Hip Hop is er een nieuwe generatie aan creativiteit, met een totaal eigen sound, bewegingstechnieken, vocabulaire, die zich verplaatst door optredens in de metro van New York, straatoptredens, jams in de buurthuizen en buiten. Maar ook digitaal via Youtube, Instagram, tonen de jonge pioneers de danscrews in New York een totaal nieuwe stijl aan de wereld.

Pioniers:

-Chrybaby Cozie

-Kid the Wiz (tevens Litefeet music producer)

-Mr. Youtube

-E-Solo

-King of Spank

Eerste dancecrews NY:

W.A.F.F.L.E. (We Are Family For Life, Ent.), MonzterInc, Brotherhood, 2Real Boyz, Team Rocket, Demon, NewMem The Litefeet Collective and Bwreckfast Club E.A.T. [7]

Overal over de hele wereld ontstaan er dansers en crews, die de muziek en moves van de Litefeet. De populariteit is in Nederland ook te meten dat je een aantal bewegingen ook onder de freestylers, en danswedstrijden en in les die meer in het commerciƫle, trendy, voorbij ziet komen.

NOV. 2021

In het verleden gaf zij al workshops, waarmee er interesse werd gecreeerd. Ondertussen geeft zij ook in Zaandam deze nieuwe hype. Tevens zijn wij bezig met het vormen van de eerste Litefeet dance Crew(Shakira Lans, Dylan Styxx, Jamiro Qui & Shivv the Panda.)

SEP 2021

Wij van Free&Style zien deze nieuwste vorm van hip hop al een tijdje verplaatsen. Vanuit de stichting hebben wij het mogelijk gemaakt om Shakira lans, de eerste Nederlandse danseres, die deze stijl en cultuur leeft, te ondersteunen. Met de eerste vaste les in Nederland binnen onze eigen studio aan te bieden, werd er een stap gezet om meer structuur groei van de stijl in Nederland te bevorderen

Online video’s over de geschiedenis en basic steps van Litefeet

Litefeet Documentaire
Tutorial van de Litefeet Pioniers
Hip Hop Dans Pionier Buddha Stretch over Litefeet