STUDIO FREE&STYLE

Vanaf februari 2020 beschikken wij over onze eigen locatie!

Na 18 maanden in het gebouw “Prospect Eleven” aan de Karspeldreef te hebben, hebben we sinds eind oktober een nieuwe aan de Hettenheuvelweg 16 in Amsterdam. De nieuwe studio is slechts op 5 minuten loopafstand vanaf het metrostation Bullewijk en heeft maar liefst 3 studio’s beschikbaar.

Studio Free&Style is dé Hip Hop dansstudio van Amsterdam Zuidoost, waar dansers samen komen voor danslessen, freestyle jamsessions in Hip Hop, Krump & Break die een sterke betrekking met het stadsdeel.

Het doel van de studio is om ten eerste dansers van Amsterdam-Zuidoost te voorzien van een ruimte waar talentontwikkeling, eigen ondernemerschap centraal staan. Daarnaast voorziet de studio gelegenheid voor diverse dans community’s, waar each one teach one centraal staat.

Binnen 1,5 jaar tijd heeft de Studio een prominente speler te zijn, als het gaat om verbinding en mogelijkheden voor dansers te maken. De studio ontvangyt regelmatig een mix van dansers uit Zuidoost, dansstudenten MBO/HBO, internationale professionele dansers en performers. De jams en eigen dansontwikkeling houden de traditie van eigentijdse black culture dans die al meer dan 30 jaar (Jazz, Break, Hiphop) in stad. Deze traditie heeft in BC Ganzenhoef, voorgaand, Theater de Duif en huidig No Limit heeft tot 2019 plaatsgevonden. Deze traditie van zelfontwikkeling word bepaald door de muziek die de jonge generatie luistert. Zij sturen de muziek dan ook zelf aan.

Jams: Hiphop, Breakin’, Krump & House.

De Hiphop en Krump Jams waren sinds 2019 niet meer beschikbaar voor dansers in Zuidoost. Wij besloten hier dus nieuw leven in te blazen, maar dan zonder subsidie. Ook is gebleken dat er aardig wat breakdancers in het stadsdeel wonen, deze jam wordt tot stand gehouden door Finn Metsers, B-Boy Marius, & Dietje. Tevens zijn wij verbonden aan de “Amsterdam House Dance’, die geregeld house dance jams voor hun eigen community bij ons organiseren.

We begeleiden en adviseren talentvolle en professioneler dansers naar dansopleidingen, podia, en het werkveld. Dus ook de danser die zijn eerste battle wilt organiseren en daarbij hulp nodig heeft, komt bij ons over de vloer.

Daarnaast programmeren wij freelance docenten, die in hun eigen onderneming zorgen voor hun eigen leden/administratie/lessen.

Namen zoals: Laquelle Galdey, Etienne Groeneveld, Trisha Kolf, Merci Philips, Jurvinio Wijnstijn, Surya, Melissa Joan, Luca Tanahatoe, Devante Walden, Dequant Khattabi, Milou Verdoold, Suela Wilsterman, Gonzy(FR),

Lessen: Litefeet, Hiphop, High Heels, Afro,Urban Contemporary

Free&Style voorziet de eerste wekelijkse Litefeet Class in Nederland door Shakira Lans. Shakira is de Nederlandse expert op het gebied van deze explosieve nieuwe dansstijl die sinds een aantal jaar trending is binnen de Nederlandse Hip Hop scene. We begeleiden en adviseren talentvolle dansers naar gerenommeerde theaterpodia, dansopleidingen en het werkveld. Maar ook de danser die zijn eerste battle wilt organiseren en daarbij hulp nodig heeft, komt bij ons over de vloer.

Theatervoorstellingen: Choreograaf Dietrich Pott , Lost Project, (Y)Our Eyes Only

Free&Style voorziet daarnaast ruimte voor (dans)theatergroepen die met hiphop of ander vormen van black arts te creëren. De lessen zijn van professionele dansdocenten die in het stadsdeel zijn opgegroeid, wonen of een sterke binding met het stadsdeel hebben. De studio faciliteert ook onze eigen danstheatervoorstelling (Y)Our Eyes Only, die vanuit het stadsdeel naar diverse theaters en culturele festivals weten te schoppen, zoals DeLaMar, Kwaku, Black Achievement Month

De zaal is ook te huur voor trainingen, repetities, workshops, privélessen, en alles wat dansgerelateerd is.

Huren is mogelijk door stuur een DM naar @gregoryshaggy via Instagram:

Studio 1

SPECIFICATIES:

AFMETING VLOER: 96 M2

AFMETING SPIEGELS: 12 M2

1X SPEAKERS AUX/BLUETOOTH VERBINDING AANWEZIG

TV met HDMI-aansluiting

KOELKAST&MAGNETRON

Studio 2:

SPECIFICATIES:

AFMETING VLOER: 28 M2

AFMETING SPIEGELS: 4 M2

2X SPEAKER AUX VERBINDING AANWEZIG

Studio 3:

SPECIFICATIES:

AFMETING VLOER: 30 M2

AFMETING SPIEGELS: 12 M2

1X SPEAKER AUX/BLUETOOTH VERBINDING AANWEZIG

ADRES:

PROSPECT 11, 2DE VERDIEPING

HETTENHEUVELWEG 16, AMSTERDAM

1102 CK, AMSTERDAM

OPENBAAR VERVOER: 6 MIN. LOPEN VANAF METROSTATION BULLEWIJK

PARKEREN: VANAF DE HOLTERBERGWEG RECHTS NAAR DE HESSENBERGWEG, TWEEDE AFSLAG RECHTS, ACHTER HET WITTE GEBOUW IS ER EEN GROTE PARKEERPLAATS.

.

    -Datum
    -Tijd
    -Aantal uur
    -Aantal personen
    -Doel zaalgebruik