THE HISTORY OF FREE&STYLE

DE GESCHIEDENIS VAN FREE&STYLE BEGINT BIJ HET ONTSTAAN VAN DE BIJLMER EN DE ZWARTE DANSSCULTUUR. OP DE PLEK WAAR NO LIMIT(GANZENHOEF) HEERST EEN GESCHIEDENIS VAN AUTODIDACTISCHE DANSERS VAN MEER DAN 30 JAAR. DANSERS KREGEN DE RUIMTE OM TE OEFENEN, OP TE TREDEN EN ZICH TE ONTWIKKELEN. EEN VAN DE PIONIERS DIE DANSERS NAAR EEN NEXT LEVEL WIST TE BRENGEN IS DHR. J. BERGLAND, HIJ ZORGDE VOOR EEN NALATENSCHAP DIE ZORGDE VOOR DE VOLGENDE GENERATIE. WAARONDER HET VOOROPLEIDINGSTRAJECT DE 5 O’CLOCK. EN HET OPZETTEN MBO ROC DANS IN AMSTERDAM, WAAR HIPHOP-MINDED DANSERS WERDEN GEMOTIVEERD OM EEN PAPIERTJE TE HALEN.

IN DE VOLGENDE GENERATIES DANSERS IS DAAR GREGORY SHAGGY, DIE VOOR ZIJN DANSENDE JONGEREN MOGELIJKHEDEN CREËRT. VAN PODIA NAAR DANSOPLEIDING, VAN EIGEN CREATIES NAAR HET WERKVELD. OOK HIJ BEGON IN NO LIMIT, VOLGDE DE DANSOPLEIDING EN WERD IN DE JAREN EEN VEELZIJDIGE ONDERNEMER IN DANS.

BIJ GREGORY SHAGGY LAG AL JAREN HET IDEE OM DANS MEER NAAR BUITEN TE BRENGEN. HIJ KWAM OP HET IDEE VOETJES VAN DE VLOER, EEN OUTDOOR DANSFESTIVAL WAARBIJ JONGEREN UIT AMSTERDAM ZUIDOOST EN PROFESSIONELE DANS KUNSTENAARS SAMEN HET PODIUM DELEN OM HUN KUNSTEN TE VERTONEN.

HET DANSFESTIVAL IS DE AANLEIDING VAN DE STICHTING FREE&STYLE TE STARTEN, EN MEER STRUCTUUR TE GEVEN AAN DE DANSERS UIT HET STADSDEEL, IN 2015 VOND DE EERSTE EDITIE PLAATS.

IN DE JAREN WERD HET STEEDS DUIDELIJKER DUIDELIJKER DAT DE STICHTING EEN ESSENTIËLE BEHOEFTE WAS OM DE HIPHOP COMMUNITY BINNEN AMSTERDAM ZUIDOOST IN STAND TE HOUDEN. HET PRODUCEREN BATTLES, PODIA EN ANDERE EVENEMENTEN ZORGEN VOOR GROEI, ONTWIKKELING, VERBREDING ONDER DE DANSERS.

IN 2018 GAAT VANUIT DE STICHTING DE DANSVOORSTELLING (Y)OUR EYES ONLY IN PREMIÈRE. (Y)OUR EYES ONLY VERTELT NON-VERBALE DE ECHTE VERHALEN VAN DE ZWARTE MAN IN EEN WESTERSE MAATSCHAPPIJ. DE DANSERS ZIJN AFKOMSTIG UIT DE BIJLMER (Y)OUR EYES ONLY BLIJFT IN DE JAREN DOORSPELEN EN VULT ZICH AAN MET (INTERNATIONALE) DANSERS DIE IN NEDERLAND STUDEREN.

MET DE KOMST VAN DE STUDIO IN 2020, BEZIT FREE&STYLE OVER EEN EIGEN LOCATIE, OM DEZE DANSERS NIET ALLEEN OP EVENTS, MAAR DAGELIJKS/WEKELIJKS SAMEN TE BRENGEN EN TE WERKEN AAN HUN PERSOONLIJKE EN GEMEENSCHAPPELIJKE DOELEN OP HET GEBIED VAN DANS.