Overige Projecten

Bijlmerjam:

De Bijlmerjam was een meervoudig event van danser en toenmalige stagiaire Shaquille Watson. Hij creëerde in 2016 een battle om meer jonge dansers uit en naar Zuidoost te komen en samen te trainen, om betere freestyle skills te ontwikkelen. Na 2 edities in Heesterveld Creative Community, heeft er nog een spetterende afsluitende editie in de Chicago Social plaatsgevonden. Hiermee heeft Shaquille zijn externe stage voor de opleiding ROC MBO Sport en Bewegen succesvol weten af te sluiten

2-on-2 Garage Battle:

De 2-on-2 Garage Battle vond in 2016 plaats op een van de laatste dagen voor de sloop van de legendarische garage van de flat Kempering. In een rauwe, bijna ondergrondse setting, kwamen de beste freestyle dansers uit Nederland, om hun krachten in de meeste pure vorm te meten, drie juryleden uit verschillende stijlen.

XPO11:

De ‘outdoor traveling exposition’ in Amsterdam Zuidoost. De expositie werd gerealiseerd in 2020 op het parkeerterrein van Prospect Eleven. De expo presenteert hoe artiesten en creatives uit Amsterdam Zuidoost op een artistieke wijze gebruik kunnen maken van de openbare ruimte. Voor de expositie creëerden wij een openbare dansvloer van 4mx4m en programmeerde wij jams, battles, lessen, en (dans)video opnames in rond en rond XPO11.

https://xpo11.art/

Jeffrey Ahenkan:

DJ Jay Free

Jeffrey Ahenkan (28) woont in de G-buurt in Amsterdam Zuidoost. Hij participeert vaak in diverse dagbestedingactiviteiten maar ook (kunst)projecten. DJ Atti nam Jeffrey Ahenkan onder zijn hoede  te kunnen meer te leren over het DJ-vak. Jeffrey is ook al jaren een vaste gast bij het jongerenpodium bij the Block op Kwakoe. De bekende artiesten die  daar optreden maken altijd een praatje met hem,  gaan met hem op de foto, of geven hem een t-shirt. Gregory Shaggy zorgde ervoor dat hij een aantal keer hier mochten optreden. Dankzij DJ Atti en Angelo Bromet maakt Jeffrey ook onderdeel uit ‘AFROLOSJES’, waarbij hij zo nu en dan mag draaien, daardoor heeft hij oa. Parels van de stad, Vunzige Deuntjes, Amsterdam Open Air heel even zijn talent kunnen delen. Ook de Encore-familie toont veel liefde en support voor Jeffrey, zo nu en dan mag hij mee naar evenementen. 

Hij noemt zichzelf  DJ Jay Free. Hij vindt het leuk om Afro high life (de volwassen afro artiesten), zijn favoriete genre te draaien.

In deze moeilijke tijden is alleen Prospect Eleven een plek waar hij zo nu en dan aan zijn talent werkt. Hij beleefde  veel plezier aan het DJ-en en is al een aantal jaar wekelijks in de Media Markt achter de DJ-set, waarbij het personeel hem gunde, ook zijn kunsten te oefenen, maar was al een hele tijd niet mogelijk.

In 2021 starten XPO11 en Free&Style deze outdoor dj booth om Jeffrey Ahenkan een steuntje in de rug te geven, een plek waar hij met zijn skills kon oefenen, maar ook het muzikaal begeleiden van evenementen op XPO11.  De afgelopen maanden heeft Jeffrey Ahenkan,  XPO11 ontzettend veel en goed geholpen met schilderen en het opbouwen van de expositie. Hij staat werkelijk altijd voor ons, de kunstenaars en artiesten  klaar.  Al met al is Jeffrey Ahenkan een altijd gezellige, spontane, hulpvaardige graag geziene persoonlijkheid binnen Bijlmer Centrum en evenementen.

Freestyle Battle Crew : AMAL

In 2020 kwamen wij op het idee om een nieuwe freestyle crew in Amsterdam te starten. Momenteel heeft Amsterdam 2 freestyle dance crews die meer performances doen. Gregory Shaggy betreurt dat er geen actieve crew uit Amsterdam, die zich vertegenwoordigt op battles. Hierbij startte hij de formatie AMAL (All Members Are Legit). Uitzonderlijke freestylers gevestigd in Amsterdam Zuid-oost en omstreken die zich willen verspreiden op landelijke battles, een aantal van deze groep volgt of zijn afgestudeerd aan een MBO/HBO dansopleiding.

Zij waren genomineerd tijdens de South East Parade 2020, hebben meegedaan aan the Zone of Champs in 2021. Zij trainen wekelijks samen en creëren toffe conceptuele freestyle video’s in de omgeving. Met de formatie startte Free&Style de Online Call Out Battles

Online Callout Battles:

Een online callout battles in Studio Free&Style, die het pure gevoel van de battle, geen tijdszone, geen limit ruimte geeft. Een beweging om die voor verfrissing, motivatie en bevordering van competitiegevoel zorgt in de NL freestyle dance battle scene & bijbehorende crews,

Het idee is als volgt: Een crew daagt de andere online uit, maken een afspraak voor dag en tijd, en de stichting zorgt voor de livestream, dj, en de battle area. Doorgaan tot er vanzelf duidelijk wie zichzelf de winnaar kan noemen. We houden natuurlijk ten allen tijde respect voor de dansers en natuurlijk de dj. The Realest Battle out there!! Een perfecte livestream voor het danspubliek voor de zaterdagavond.

2021:

AMAL vs Wolfpack: View this on Instagram

020 vs. 036 : View this on Instagram