Voetjes van de Vloer 2023

Dansfestival Voetjes van de Vloer tijdens Amsterdam Breaking Championships

Amsterdam, 23 november 2023

Op zaterdag 9 december 2023, staat de Centrale Markthal in Amsterdam in het teken van  Amsterdam Breaking, het officiële Nederlandse Kampioenschap Breaking 1 vs 1 en International Crew Battles. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Algemene Danssport Bond, Gemeente Amsterdam, Samsung en Odido.

Het dansfestival “Voetjes van de Vloer”  vormt een glanzend onderdeel aan dit evenement. Free&Style heeft al meerdere jaren dit festival in Amsterdam georganiseerd

Een niet te missen ervaring wordt voor dansers, liefhebbers en toeschouwers. Voetjes van de Vloer is voor het hele gezin toegankelijk en tevens rolstoelvriendelijk.

Free&Style organiseert hier op deze dag 3 verschillende dansarea’s met verschillende onderdelen:

1. Het Amsterdamse Danspodium

 • Dansoptredens : Geniet van de dansscholen en dansgroepen uit Amsterdam en omgeving. Ze nemen het publiek mee op een reis door verschillende dansstijlen die zij op de  dansschool of met elkaar beoefenen die in deze stad voorbijkomen. Gedreven door hun passie, zetten zij hun beste beentje voor on stage.
 • Workshops: Maak kennis met de vibe en feeling van de dansstijlen Funk, House en Litefeet. De ervaren instructeurs zijn bedreven en gerespecteerd in de dans en omliggende cultuur. Ze geven de deelnemers hierbij de eerste basic steps en technieken, waarmee men makkelijk uit de voeten kan.
 • B.O.O.S.T. Battle: De negende editie van deze intensieve Top 16 battle waar dansers hun vaardigheden en creativiteit laten zien op hoog Nederlands niveau en waar het publiek getuige is van ongekend puur talent in het moment. De eerste 12 dansers van deze afsluitende battle wordt tijdens de gehele dag in de jams geselecteerd. De laatste selectie voor de Top 16 heeft nog dus nog 4 plekken over. B.O.O.S.T vind zijn oorsprong in Amsterdam Zuidoost en is in tot kort erkend om het niveau, de puurheid en de passie in de dans.

2. Community & Culture Club

 • Freestyle Jams: Betreed de dansvloer en beoefen je eigen stijl  met andere dansers. word geinspireerd door de exchange met andere dansers. De freestyle jams zijn in de stijlen Funk, House en Hip Hop. De jam is een viering en training van individuele expressie en creativiteit met elkaar.  Elke 2 uur worden er 4 deelnemers uit een specifieke stijl geselecteerd voor de B.O.O.S.T. Battle, deze zal aan het eind van de dag plaatsvinden.            

3. Dance & Play Ground

 • Photo & Video Booth: Een spectaculaire gigantische booth van Samsung
 • Gaming Area: Bomb Rush Cyber Funk, Retro Video & Arcade Games
 • Graffiti Wall: Pak een spuitbus en  creëer mee aaneen groot graffiti kunstwerk
 • Fashion Hangout: Jaywalk Agency brengt een selectie van de tofste kledingmerken
 • Custom Fashion Art: Creëer je eigen T-shirt / tas met je eigen designs
 • Kids Dance Area: Twister, Hooping & Disco Springkussen.

Details:

 • Datum: Zaterdag 9 december 2023
 • Tijd: 12:00 – 20:00 uur
 • Locatie: Centrale Markthal, Amsterdam
 • Entree: Gratis

Amsterdam Breaking Championships

 • NADB Nederlands Kampioenschap Breaking 1 vs 1: De officiële NK- kwalificatie en finale waarbij de winnaar zich kunne plaatsen om kans te maken op een plek op de  Olympische Spelen. Top breakers van Nederland strijden om de titel van Nederlands Kampioen Breaking. Deelnemers kunnen zich opgeven via de website van Amsterdam Breaking. Categorie Mannen en Vrouwen.
 • International Crew Battles. Internationale breaking crews vanuit de hele wereld zullen aanwezig zijn en deelnemen om de de felbegeerde geldprijs van maar liefst €7000. De strijd gaat los
 • Younger Generation  Een break battle voor breakers tot 16 jaar.

Voor de finale van het NK Breaking 1 vs 1 en de International Crew Battles vanaf 20:00 dienen er kaarten gekocht via: https://amsterdambreaking.com. Tevens dienen ook deelnemers  van het NK en/of International Crews zich ook in te schrijven via de website.

Voor meer informatie is online te vinden op de volgende pagina’s:

Voetjes van de Vloer:

Impressie: https://www.youtube.com/watch?v=YNwwZsbDWwQ

Website: https://Free-n-style.com/voetjesvandevloer

Instagram: https://www.instagram.com/studio.freenstyle/

Amsterdam Breaking

Website: https://amsterdambreaking.com

Instagram: https://www.instagram.com/amsterdambreakingchampionships

Voor vragen m.b.t. Voetjes van de Vloer gelieve contact op te nemen met:

Gregory “Shaggy” Albertzoon via e-mail: info@free-n-style.com