VOETJES VAN DE VLOER

 

Het dansfestival Voetjes van de Vloer, biedt dans in verschillende vormen aan op locatie. Het oorspronkelijke idee is afkomstig  van dansondernemer Gregory Shaggy, die meer publieke  zichtbaarheid wou creëren aan de talloze dansers en dansgroepen in het kleurrijke Amsterdam Zuidoost. Hierbij kwam hij op het idee op een dansfestival te ontwikkelen, die hieraan podium geeft, maar ook bezoekers verschillende manieren wil inspireren en motiveren tot eigen creativiteit. Dansen kan vrijwel iedereen, als je maar geniet!, aldus Gregory Shaggy

In 2015, zijn wij begonnen in  stadsdeel Amsterdam Zuidoost. De vele culturen die in Zuidoost vertegenwoordigd zijn, verdienen een uitbreiding op het culturele aanbod; die leegte willen wij vullen met een laagdrempelig en warm festival dat draait om dans.

 

 

Het festival bestaat uit de volgende onderdelen

Optredens: 

Freestyle Jams

Workshops

 Dance Battle

Dansactiviteiten: Vrij dansen, danstasjes en shirtjes  drukken,  Maak je een eigen dansvideo, poseer in een vette danspose, opfrissertje halen, foto-expo met de mooie dansfoto’s, Afrohooping, een Kids Dance Corner en nog veel meer.

 

KWAKU SUMMER FESTIVAL:

Vanaf 2017 heeft Vetjes van de Vloer ook een programmering voor zien voor het alom bekende Kwaku Summer Festival. Het jongerenpodium voorzien wij van lokale dansers en de beste dansgroepen uit het land, ook hierbij is een hoge publieksinteractie.

Vanaf 2023 produceren wij ook onze eigen dagprogrammering op het festival.

In de uitzending bij Funx!

https://www.funx.nl/news/amsterdam/9a1d6dee-ab89-4e3b-9364-94da0adce368/danser-gregory-shaggy-albertzoon-organiseert-dansfestival-in-amsterdam

 

 

Aftermovies van de vorige edities:

2023:

2018:

2017:

2016:

2015:

Voetjes van de Vloer wordt mogelijk mogelijk door samenwerkingen, sponsoringen en vrijwilligers. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

J.A FLU Photography, Kwaku, Foam, Stadsdeel Zuidoost, ANA, Big Yaad Project, Joia Entertainment, AMVJ, FLEXXES, VENZO, HOOKED GATHERING, #BIJLMERBATTLE, Waternet, Orokana studios, P-team Amsterdam Zuidoost, Hampton Hilton, Fraaycreation, Gemeente Amsterdam, AFK,

Maar zou nooit mogelijk zijn zonder het danstalent van Amsterdam  en omstreken en het professioneel talent uit de rest van Nederland.